فهرست مطالب

نحوه و مراحل ساخت ویلا صفر تا 100 + مهم ترین نکات ویلاسازی

ساخت ویلا فرآیندی است که مراحل گوناگونی دارد و نیازمند به تخصص در این حوزه می باشد. مراحل ساخت ویلا نیازمند برنامه‌ ریزی دقیق، هماهنگی با متخصصان و رعایت اصول فنی و قانونی می‌ باشد. این فرآیند از انتخاب زمین مناسب آغاز شده و با تحویل نهایی به کارفرما پایان می یابد. در ادامه، به بررسی مراحل اصلی ساخت ویلا و هزینه‌ های مرتبط با هر مرحله می‌ پردازیم.

مراحل ساخت ویلای اصولی و شیک

انتخاب زمین برای ساخت ویلا

اولین مرحله برای شروع و اجرای ویلاسازی، بخش انتخاب زمین می باشد. انتخاب یک زمین مناسب، دسترسی و راحتی شما را به دنبال خواهد داشت. در ادامه به نکاتی خواهیم پرداخت که هنگام خرید زمین باید در نظر گرفته شود:

موقعیت جغرافیایی و دسترسی

موقعیت زمین باید سنجیده شود که آن زمین از لحاظ دسترسی به امکانات شهری، مراکز خدماتی، جاده های اصلی و مکان های تفریحی جایگاه مناسبی را داشته باشد. همچنین در نظر گرفتن آب و هوای آن منطقه نیز فاکتور مهمی برای انتخاب زمین به حساب می آید.

بررسی قانونی زمین

قبل از خرید زمین حتما باید بررسی شود که کاربری زمین مسکونی باشد و برای کشاورزی، ساخت باغ و غیره نباشد. همچنین مسائل قانونی زمین از جمله داشتن یک سند مشخص، تک مالک بودن، محدودیت های ساخت ساز، مقررات منطقه برای گرفتن مجوز از شهرداری با مراجع ذی ربط را باید در نظر داشته و بررسی گردد.

نوع خاک، زمین و شرایط آن

این نکته را باید در نظر داشت که اگر زمین انتخابی، شیب دار باشد هزینه ی ساخت به مراتب بالاتر می رودو در مقابل زمین های صاف برای ساخت و ساز ویلا مناسب تر و اقتصادی تر هستند. زمین هایی که دارای شیب هستند به دلیل این که نیاز به خاک برداری دارند تا به جسم سخت برسند و همچنین پایدارسازی آن زحمت بیشتری را می طلبد، هزینه برتر هستند.

مورد دیگری است که در هنگام خرید باید به آن توجه نمود خاک زمین است. این خاک، باید ظرفیت باربری مناسبی را برای اجرای فونداسیون داشته باشد. خاک های رسی و یا دارای سطح آب زیر زمینی به دلیل اینکه مشکلاتی مانند نشست یا نفوذ رطوبت و نم را ایجاد می کنند، گزینه مناسبی برای ساخت نمی باشند.

دسترسی به انشعابات

دسترسی به انشعابات یکی دیگر از مراحل انتخاب زمین در اجرای ویلا می باشد. در این مرحله باید مواردی مانند دسترسی به آب، برق، گاز و یا تلفن بررسی گردد و در صورت نبود این امکانات، باید بررسی شود که امکان دریافت مجوز برای این انشعابات فراهم است و در نظر گرفتن هزینه ی دریافت این مجوز ها پیش از خرید، ضروری است.

ویو و چشم اندازهای منطقه

مناظر طبیعی مانند کوه، جنگل و یا دریاچه می توانند جذابیت یک ویلا را چند برابر کند. در نتیجه در نظر گرفتن ای موارد هنگام خرید می تواند تاثیر زیادی بر زیبایی نهایی ویلا بگذارد، اللخصوص اگر ساخت ویلایی مدرن مد نظر کارفرما باشد.

نقشه برداری از زمین

در مرحله ی بعدی از ساخت، به کمک نقشه بردار از وضعیت ابعاد، زوایا و توپوگرافی زمین اطلاع پیدا کرده و با استفاده از ابزارهای تخصصی نقشه برداری، خروجی اولیه از وضعیت زمین در اختیار طراح قرار می گیرد.

طراحی پلان

طراحی پلان برای ساخت ویلا شامل ترسیم دقیق فضاهای اصلی ویلا، مانند پذیرایی، آشپزخانه، اتاق خواب، سرویس بهداشتی و فضاهای فرعی می باشد. در این مرحله در نظر گرفتن موارد زیر از اهمیت بسیاری برخوردار است:

  • ورود نور طبیعی به دورن ویلا
  • دسترسی های داخلی
  • حفظ حریم خصوصی اللخصوص برای اتاق خواب ها و حمام
  • توجه به جانمایی دقیق و اصولی اتاق ها
  • تعامل فضای داخلی با بیرونی ویلا

طراحی 3 بعدی و رندر

پس از تایید طراحی پلان توسط کارفرما، مرحله ی طراحی سه بعدی و یا تصویر سازی دقیق آغاز می شود. طراحی سه بعدی با استفاده از نرم افزارهایی مانند sketchup, 3d max, lumion انجام می شود. این مرحله از طراحی باعث می شود که کافرما درکی بهتر از طرح نهایی داشته باشد. در مرحله طراحی پلان، تمام نقطه نظرات کارفرما در نظر گرفته شده و متناسب با خواسته ی وی طراحی انجام می شود و همچنین، امکان هرگونه تغییرات قبل از اجرا در این مرحله وجود دارد.

طراحی سازه

در این مرحله، مهندسین سازه پس از مشاهده ی نقشه های معماری، نسبت به انتخاب و طراحی نوع سازه ی ساختمان اقدام می کنند. که این طراحی شامل: انتخاب نوع فونداسیون، نوع سازه، جانمایی ستون ها، نوع سقف ها، محاسبه ی بارهای مرده و زنده، ایمنی در برابر نیروهای افقی از قبیل باد و زلزله می باشد.

اخذ مجوز شروع کار

برای شروع کار اجرایی، با در دست داشتن نقشه های چهارگانه برای دریافت مجوز اقدام می نماییم. همچنین مراحلی چون: ارائه ی مدارک مالکیت، نقشه های چهارانه، پرداخت عوارض را پیش رو داشته و پس از تایید نقشه ها، که شامل بررسی رعایت ضوابط، ارتفاع ها، دسترس سطح اشغال و تراکم می باشد مجوز ساخت صادر می گردد.

شروع عملیات اجرایی

پس از اخذ مجوزهای لازم، تجهیز کارگاه آغاز می گردد. که این آماده سازی شامل: فنس کشی، احداث اقامتگاه کارگران، نصب تابلوی اطلاعات پروژه و تهیه آب و برق کارگاهی می باشد.

تهیه ی برنامه ی زمان بندی و برنامه ریزی برای جلوگیری از اتلاف زمان و صرفه جویی در هزینه در این مرحله انجام می گردد.

گودبرداری

عملیات خاک برداری، به نوعی شروع رسمی ساخت ویلا می باشد. بسته به نوع خاک تعداد و ارتفاع طبقات منفی، حجم خاک برداری می تواند متفاوت باشد. در مواردی با توجه به سطح آب زیرزمینی و پایداری جداره ها با روش هایی همچون: شاتکریت، نیلینگ و شمع زنی به مقاوم سازی بدنه پی می پردازیم.

اجرای فونداسیون

پس از رسیدن به سطح محکم، اجرای بتن مگر برای آماده سازی بستر پی آغاز می شود. پس از آن جانمایی پی ها و شالوده ها مشخص گردیده و قالب بندی آغاز می شود. آرماتور بندی و جایگذاری مش ها بر اساس نقشه های اجرایی آغاز شده و بتن ریزی آغاز می گردد. درصد ترکیب شن و ماسه، آب و افزودنی ها تحت کنترل مهندسین سازه و ناظر تعیین می گردد.

ساخت اسکلت

پس از اجرای فونداسیون و اتصال ستون ها به پی، به ترتیب طبقات اعضای باربر از قبیل تیر و ستون ها اجرا می شوند. البته باید در نظر داشت بسته به نوع اسکلت ساختمان ممکن است نیاز به جوشکاری، اتصالات پیچ و مهره ای یا بتن ریزی داشته باشیم.

سفت کاری

در این مرحله، به سراغ تیغه چینی به وسیله ی انواع بلوک ساختمانی از قبیل: هبلکس، سفال و غیره می رویم. همچنین به صورت هم زمان پس از دیوارچینی، کار اجرای نما متناسب با پیشرفت مرحله ی سفت کاری انجام می شود.

اجرای تاسیسات مکانیکی و الکتریکی

هم زمان با مرحله ی سفت کاری ساختمان، نصب تاسیسات مکانیکی و برقی آغاز می گردد. این مراحل شامل: لوله گذاری کابل های برق، لوله کشی آب، سیستم فاضلاب، تهویه، جانمایی لوله های مخابراتی و جانمایی پنل های برقی می شود.

نازک کاری

نازک کاری ساختمان که نمود بیرونی امور ساختمانی می باشد از جمله مراحل مهم بوده و نیازمند ظرافت است. مواردی چون: اجرای سقف کاذب، گچ کاری، رنگ آمیزی، نصب کاشی و سرامیک، اجرای قرنیز، نصب پنجره ها می شود.

اجرای نصبیات

در این مرحله، مواردی چون: کلید و پریز، کمد و کابینت آشپزخانه، سینک، شیرآلات، توالت فرنگی یا وال هنگ، درب ها و تجهیزات روشنایی با توجه به طراحی های انجام شده نصب می گردد.

طراحی داخلی و اجرای فرنچیر

بسته به نوع قرارداد فی‌ما‌بین پیمانکار و کارفرما در صورتی که طراحی دکوراسیون داخلی و اجرای فرنیچر در آن درج شده باشد، وارد مرحله ی طراحی داخلی می شویم. با توجه به نیازهای کاربران، سبک انتخابی و متراژ طراحی داخلی انجام و پس از تایید کارفرما، تمامی اقلام موجود در طراحی تهیه و در محل پروژه چیدمان می گردد. این موارد شامل: مبلمان، کاغذ دیواری، پرده، فرش، اکسسوری، تابلو و نورپردازی می شود.

ساخت محوطه ی ویلا

ساخت محوطه، یکی از مراحل پر اهمیت و دارای جزئیات متعددی است. طراحی محوطه ی ویلا باید به گونه ای انجام گردد که علاوه بر در نظر گرفتن بنای ویلا، توجه ویژه ای به بستر محل قرارگیری نیز شود.

این مرحله شامل: ساخت مسیرهای پیاده و سواره و انتخاب کف سازی مناسب، طراحی فضای سبز، محل باغچه ها، نورپردازی، جانمایی استخر، آبنما و آلاچیق می باشد. که اهمیت این مرحله، باعث تاثیرگذاری بر ارزش ملک می شود.

اخذ مجوز پایان کار

برای بهره برداری از ویلا نیازمند اخذ مجوز پایان کار هستیم. پس از پایان پروژه، کارشناسان آتش نشانی و شهرداری برای بررسی پروژه و تطابق آن با نقشه های مصوب شده توسط شهرداری، در محل ساخت حاضر می شوند. در صورت تایید محوز پایان کار برای بنا صادر شده که باید در نظر داشت وجود این سند برای انتقال سند، انشعابات و اخذ بیمه ی ساختمان، ضروری است.

تحویل به کارفرما

پس از اخذ مجوز پایان کار، پروژه به همراه مدارکی همچون: نقشه ها، ضمانت نامه ها، دفترچه ی آموزش سیستم های هوشمند یا تاسیساتی به کارفرما تحویل داده می شود.

درباره ی شرکت ویلاسازی اکسیرسازه

شرکت اکسیرسازه؛ با داشتن 10ها پروژه ی موفق در این زمینه، سابقه ی طولانی و نیروهای متخصص در زمینه ی ویلاسازی ، می تواند مراحل ساخت ویلا را به بهترین شکل ممکن مرحله به مرحله به پایان رساند. در اکسیرسازه اولویت با رضایت کارفرما، شفاف سازی مالی پروژه به صورت کامل و ارائه ی ضمانت کیفیت برای تمامی پروژه ها می باشد.

جهت اطلاعات بیشتر با ما در تماس باشید:

تلفن ثابت : 02166562910

تلفن همراه : 09128587366

سخن پایانی

ساخت ویلا، فرآیندی است که شامل چندین مرحله ی مختلف بوده و هر محله از حساسیت خاص خود برخوردار است که تمامی این مراحل، نیازمند تخصص، تجربه و دقت فراوان در هر مرحله است. از انتخاب صحیح زمین گرفته تا طراحی اصولی، اجرایی با کیفیت و تحویل نهایی، هر بخش تأثیر مستقیم بر نتیجه نهایی و ارزش سرمایه‌ گذاری ملک شما دارد. توجه به اصول فنی، رعایت قوانین ساخت‌ و ساز، استفاده از مصالح مناسب و بهره‌ گیری از نیروهای متخصص، ضامن ساخت ویلایی شیک، ایمن و مطابق با خواسته‌ های کارفرما خواهد بود.

شرکت اکسیرسازه با تکیه بر تجربه، تخصص و صداقت کاری، آماده است تا همراه مطمئن شما در تمام مراحل ساخت ویلای رؤیایی‌ شما باشد. برای شروعی مطمئن، اطلاعات بیشتر، مشاوره و بازدید رایگان، با ما در تماس باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *